I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, May 31, 2011

Babes n Dudes.. Am back!! =)

Salam kengkawan...

Tempahan kek dan cupcake dah mula dibuka sekarang. terus call atau hubungi saya kat FB ok. thx!

ops.. saya dapat baby boy...! yahooo! Nanti leh tolong mommy buat roti. tettt! =)

Tuesday, March 15, 2011

Announcement..

ops...!

sekali lagi yer terjadi kepada diriku yang sangat excited nak kongsi cerita kek dan cupcake kat blog ni. ramai yang bertanyakan kenapa saya dah berhenti upload gambo2 tempahan customer yang terbaru. ini kerana bukan saya kebizian atau saya dalam kemalasan untuk mengemaskini blog ni tapi sekali lagi saya telah mencapai kuota gambo yang dibenarkan untuk upload. alahai! sama je ceritanya kat blog lama. bezanya kat blog lama saya berjaya gunakan hampir setahun, tapi tidak kepada blog baru ni, tak sampai 3,4 bulan saya gunakan, semua kuota telah habis dipakai. so saya assumed gambo2 yang saya gunakan dlm skala besar menjadi sebab musabab utama saya akan mengakhiri episod mengupload gambo2 terbaru. kepada sesiapa  yang rajin menyinggah / menskodeng blog saya, teruskan minat korang bersama saya di FB saya (Julaiha Tariman) sebab cuma kat sana je saya akan meneruskan usaha untuk melaporkan yang terkini pasal kerja2 baking saya. sekiranya saya rajin dan tergerak untuk membangunkan blog baru, nantikan dalam "tokeiroti3" akan datang. once again, dapatkan maklumat terkini dalam FB saya yer. thx so much.

Sunday, March 6, 2011

Tempahan Ain, Kg. Sri Cheeding, Banting.



Salam kasih sayang =)

Ain order cupcake ni sempena besday boifrennya dengan tema fishing. sebelum ni dia pernah order 2 set cupcake hantaran, cuma gambo cupcake tu aku terlupa nak snap. tempahan kali ni aku siapkan agak laju sebab dalam pukul 6 petang dia nak pick up, pukul 4 tu aku masih kat luar rumah, dengan cupcake yang belum dideco lagi. dengan sedikit rujukan, aku siapkan selaju yang boleh sebelum ain datang. so, untuk tema fishing ni amat seswailah untuk boiprennya yang kaki pancing tu. =)

tenkiu ain.

Tuesday, March 1, 2011

Tempahan Acik Razimah, Jalan Jambu, Kg. Medan.

Salam kasih sayang =)

jarang sekali dapat tempahan kek buah bakar ni. aku tak pernah realise yang kek ni sedap sangat sampailah diberitahu kawan yang pernah order dulu. bila aku buat uji rasa memang kek ni antara yang tersedap aku penah makan. tak manis sangat, mewah dengan mix fruit. cantik keknya, buah tak jatuh. elok terletak je. masa bagi harga tu tak perasan barang2 dah naik. wah.. butter skang ni kemain mahal. bila kira kos balik, dah mahal jugak nak jual kek ni. tapi rasanya untuk customer aku yang tak fussy, dorang bayo je janji kek yang ditempah sedap dan puas ati makan. kek ni boleh tahan hingga 6 bulan lamanya kalo sim pan dalam fridge.

ok untuk acik razimah + hubby. enjoy ur fruit cake ya.
sebelum ni dorang berdua order 2 kg butter cake untuk kenduri.
tapi aku terlupa nak snap pix, tu yang tak dapat nak masukkan dalam entry blog ni.
butter cake plain pon sedap juga tau. memang seswai tuk kenduri.
time kaseh banyak2 =)

Tempahan My Mom, Taman Desawira.


Salam kasih sayang =)

creme puff ni dibuat selaju lipas kudung, sebab nak kejo masa nak gi kenduri pukul 2 petangnya. cadang pagi ahad lepas anto kek k.dayah kat umah dia, ingat nak lepak2 kejap kat kedai mak. borak 2 jam. dah mak ngajak gi umah mak mizah, (mak sedara aku yang sogeh tu.. sogeh tu dalam bahasa jawa means kaya raya yang tuan2 n puan2). dalam dok borak2 tu, tetiba mulut aku ni tercakap bila agaknya aku leh buat creme puff nenek. ha, time tu mak suh buat creme puff, sekali buat dapat 60 bijik. so, mak bahagi2kan antara dia, mak mizah, nenek dan kakak aku. tu yang aku terus beli2 barang2 nak buat creme puff kat kedai mak.
nenek aku dah pesan kalo ada orang order creme puff dia nak 20 ketoi. nak tunggu orang order tah bila, suh kite pon kalo leh takmau la lengah2. tu yang mak suh buat terus. nenek aku ni dah teringin nak makan sangat creme puff yang aku buat. aritu mak beli tapi nenek dapat makan 2 ketoi je, karang cucu2 kecik len pon nak jugak.manalah puas kan, benda sedap ni kite kena makan banyak2 sampai kenyang.  nenek aku ni kalo ada, memang sumer dia nak sharing. tulah dia nenekku yang comel dan baik ati. ermm.. cayang kat nenek! Semoga atok nenek panjang umur, sempat tengok cicit sulung dia ni. aku pon dah nak bersalin lagi 5 minggu ni, perghh menunggu dengan debarnya. last week masa jumpa doang kat kampung rasa sedih lak bila atok cakap dia pon dah tak mintak apa2 lagi, dapat tengok cicit dia ni pon alhamdullilah. tok, jangan cakap camtu. sedih kitorang taw.. ='(

ok. pas balik dari kenduri, creme puff tu passing je kat kakak aku. ikutkan mak dia nak nyinggah tengok nenek tapi dah petang sangat sebab bawak mak buyung ni yang takleh kat luar lebih dari waktu maghrib, kene kuarantin kat umah. hehe....

ok tenkiu everybody. mak dan adik beradik. sayang korang sumer!

Tempahan K.Dayah, Telok Panglima Garang.

gabungan 2 jenis design untuk top tier. my hubby yang susun, sebab aku mintak pendapat dia lawa ke tidak kek yang aku dah buat ni. pas bagi pendapat, dia rasa elok gabungkan dua2 design supaya tak nampak serabut sangat.

design asal semua nak pakai jenis ni tapi rasa cam serabut sangat pulak sehingga menenggelamkan penampilan kek yg kat bawahnya.

k.dayah beli extra cuppies. design yang ni simple je,paling best bunganya boleh dimakan sekali.

2nd tier : kombinasi 2 kaler, bunga biru dan purple lembut.

3rd tier : semua pakai bunga biru sahaja.


Salam kasih sayang =)

kek fondant 3 tiers yang ditempah oleh K.dayah untuk majlis perkahwinan kat shah alam. kek mengikut attachment yang dibawakan bersama cuma tak dapat la nak ikut bulat2 sebab my signiture still there. aku puas ati buat kek ni sebab kemas dan bersih dengan design yang cukup simple. idea nak letak cupcake tu idea k.dayah sebab ngam2 ikut bajet kek. anyway thx k.dayah 4 ur order. harap k.dayah dan tuan rumah majlis berpuas ati dengan hasil kerja aku ni.

Tempahan Ada, Jalan Kebun.

Salam kasih sayang =)

Choc.moist yang ditempah untuk buat makan bersama keluarganya. Dia kata malas nak buat walaupun reti buat sebenarnya, so order terus ngan aku. petang tu dia pick up sendiri kat umah dengan ditemani hubby n anak2nya.
TQ Ada... =)

Wednesday, February 23, 2011

Kek Harijadi Paris Hilton kena rembat!

Salam kasih sayang =)

Semalam belek2 Kosmo tetiba terpandangkan cerita kek Paris Hilton kena curik dek dj yang dibayo untuk menghiburkan tetamu di majlis harijadinya. si dj ni siap cerita kek curik yang dia makan tu punyalah sedap dan siap upload pic kek hasil curiannya tu dalam FB dia. ha, boleh ker? free2 je ko kene saman ngan si Paris Hilton nanti. terkejut gak dengan nilai kek ni. Hamekaw! kemain mahal kek dia ni, kalo convert duit kite RM 10K++! erm, teringin jugak aku nak jual kek semahal ni.

ada saper berani order? =)

Saturday, February 19, 2011

Tempahan K.Linda, Bukit Tinggi.




Salam kasih sayang =)

kek upin ipin yang comel ni ditempah oleh kakaknya ery, k.linda. masa order ni ery yang tolong orderkan. kek diambil sehari awal sebab k.linda sebenarnya nak datang melawat bengkel aku petang sabtu lepas, tapi alang2 dia nak datang dan aku pon takmau menyusahkan dia berulang alik, aku segerakan keje2 mendeco. order pagi, petang tu dah siap dah. majlis bday anak k.linda dibuat pada hari ahadnya. Ery kata keknya cantik. masa aku deco kek ni memang tengah ada mood. laju je siapnya. aku pon mmg suke dengan warna2 yang aku gunakan untuk kek ni. ceria pulak rasanya, maklumlah bila tengok upin ipin tetiba jadi hati jadi senang. rasa gumbira tak semena2. sebenarnya aku teringin nak bergambo ngan maskot upin ipin & the gang. harap2 1 hari nanti aku dapatlah realisasikan golden dream aku ni. ngeh2...

Tempahan Haizan, Shah Alam.




Tempahan Adeq, Kg. Sijangkang.



Salam kasih sayang...

Tempahan last minute dari adiknye Ijul Rowi (kawan hubby), lupa nak tanya nama penuh dia apa. hehe... dia nak cupcake kaler ijau pink untuk b'day kawannya. disebab dapat order tetiba ni, idea aku tak berapa nak keluar. so untuk b'day boy, deconya so fancy.. cam nak bagi b'day gal pulak. anyhow, Adeq x kisah pon... dia datang pick sendiri kat umah, wah tinggi lampai orangnya. jarang2 jumpa customer tinggi cam aku gak... so aku gelarkan "hari bertemu pelanggan tinggi". =) jarang2 berlaku taw.

Thursday, February 17, 2011

Tempahan Diela, Bangi.




Salam kasih sayang =)

Diela telah menempah set cupcake saiz L / 25 pcs sempena babynya yang genap sebulan dengan tema baby stuff.  kebetulan dia nak habiskan token bermalam kat sana bersama familynya, tempahan dihantar terus ke hotel cyberview lodge di cyberjaya.

testimoni :
salam.. erm..sdp.. sume owg suke..thankz kak.. nnt diela oder lg..

tenkiu diela. i guess u really had a sweet moment masa menginap kat sana tu ye. =)

Monday, February 14, 2011

Baking Class - 2 tiers Decoration Cakes

k.rosnah keje dia leh tahan gak. laju tak pandnag kiri kanan. tau2 dah siap je.

tengok Ada, asal aku snap pic dia.. mesti tengah bancuh krim. =) sampai cair krim tu dibuatnye.

aktiviti dalam kelas sampai kek siap dideco sepenuhnya.

sebelum balik,  bagi doang keje sket, sempat lagi buat choc.ball. reja2 kek jangan dibuang, ni pon bole dibuat duit lagi ni. =)

hasil keje Ada dengan pilihan warna choc + pink yang agak adorable. kejenya agak slow + steady tapi kemas dan teliti.

hasil keje k.rosnah dengan pilihan warnanya putih dan kuning. boleh tahan gak keje k.rosnah, kemain laju dia mendeco. pengalaman 40 thn la katakan yer.. hehehe.  
Salam kasih sayang =)

kelas deco 2 tingkat yang berlangsung ahad lepas nampak berjaya sebab kedua2 peserta agak mahir dari segi deco, cuma penguasaan bunga masih belum dapat sepenuhnya.  k.rosnah dan Ada rajin2 kene praktis selalu sebab masing2 dah hampir dapat step buat bunga ros tu. seronok mengajar k.ros dan Ada sebab masing2 teruja nak buat kek 2 tingkat ni mengikut style wedding cake yang aku pernah buat selama ni, dengan rujukan buku katalog yang aku print dulu, masing2 memilih pattern yang diinginkan. ini kelas pertama yang dijalankan atas permintaan Ada, alhamdullilah segalanya berjalan dengan lancar pada hari tersebut. sebelum balik, aku bagi doang keje sket, buat choc.ball sebelum balik. huhu.....

tenkiu sumer orang!
harap lepas ni terus ada order masuk ye... =)

testimoni :
Ada : Tq ye. sgt brpuas hati. Abg n anak2 kata cantik n sdap keknya. lembut. 

Tempahan Iza, Jugra


Salam kasih sayang =)

Iza sekali lagi buat repeat order creme puff. kali ni iza share ngan besh prennya iza hairunizah. nampaknya dua2 iza ni memang puas hati. dorang banyak bagi komen positif untuk creme puff ni. thx so much for both of u. sayang korang... =)

testimoni :
iza : kitaorg share sis....sedap la.....puas hati makan...
iza hairunizah :  kaK ju mmg sedap laaa creme puff nie....iza ade mtk tolong bterfly iza 2 orderkn lg....ermmmmm arini dpt laaaaa...x sabo tnggu nie...

Tempahan K.Iffa, Kg.Medan.



Salam kasih sayang =)

K.Iffa buat repeat order, tapi kali ni senang je decorationnya, tajuk bebas. huhu.. sonang keje mak! dia kata suka hatilah nak lukis apa janji juz untuk happy2. cuma untuk tempahan kali ni dia request aisin tu bagi manis lagi. adoyaiii, hubby dia suka cupcake manis. so aku buatkan aising tu manis lebih sket la. sket je, takleh lebih2 kak.. bahayeee! cupcake ni untuk hubby k.iffa, dia cuma dapat seketoi aje.. yang lain hubby dia habiskan.... mekaseh abang, sebab suke makan cupcakes. nanti leh order banyak2 lagi ngan kite ye... ngeh2.

tq k.iffa + hubby =)

Tempahan Najlaa Aishah, Taman Sijangkang Jaya.







Salam kasih sayang =)

teman di FB ni dah buat tempahan awal2 lagi untuk 2 set cuppies ni. pilihannya choc.moist, 1 untuk hantaran abang dan 1 lagi untuk besday. yang untuk hantaran ikut pattern previous order dengan tema hijau hitam cuma aku tak lebihkan kat hitam sebab takmau nampak golap sangat, so more on hijau. untuk besday pulak, najlaa mintak buatkan garden themed yang melibatkan aku dengan ladybird sekali lagi. urusan pengambilan dan bayaran dibuat oleh kakak najlaa.

tq najlaa n kakaknya
tahniah untuk abg najlaa diatas pertunangan =)

Tempahan Mas, Sg.Udang, Klang.




Salam kasih sayang =)

Masa mas perkenalkan diri memang susah nak recognize dia pasal dah lama tak dengo citer dia ni tapi bila dia datang pick up kek kat umah, dah kompem benarlah mas yang dok kat klang aku ingat2 lupa tu... hihi... rupanya mas pregnant 4 bulan, teringin nak makan choc.moist untuk besday anaknya. dulu dia pernah order kek ngan aku tapi disebabkan ordernya suntuk sangat aku tak sempat nak buat garnache, aku suggest butter cream aje untuk topping. lepas proceed, aku pon on ler dengan deco garden themed. ntah nape aku akhir2 ni rajin sangat nak buat benda2 berkaitan ngan ladybird. agaknya sebab tiap kali order, mesti ada yang nak letak ladybird. masa mas tengok kek ni dia suka sangat. memang selayaknya untuk besday boy... paling aku suke wodingnya "ADIB DAH 3 TAHUN". =)

happy bday adib!
thx mas..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...